Behandlinger og vejledninger
Vi foretager en lang række undersøgelser og relaterede operationer, se nedenstående
Åbningstider
Mandag til onsdag og fredag: Kl. 8:00 - 15:45
Torsdag: Kl. 7.45-15.45
Telefontid i hverdage
kl. 08.30 - 12.00
kl. 13.00 - 14.30
Telefonen kan være lukket om eftermiddagen eller taget i begrænset omfang.
For tidsbestilling ring:
45 88 42 42
Hæmoroider og analfissur
Beskrivelse af undersøgelsen:
Hæmoroider er forstørrelse af slimhinden med underliggende blodkar (åreknuder) i endetarmsåbningen. Hæmoroider kan sidde i endetarmen (indre hæmoroider) eller sidde udenfor endetarmsåbningen (ydre hæmoroider). Ydre hæmoroider, som har været fremme i længere tid kan skrumpe, således at åreknuderne forsvinder og kun den overskydende hud bliver tilbage. Dette kaldes marisker.
Behandling:
Indre hæmoroider behandles ofte ved afsnøring med elastikker. Herved stranguleres hæmoroiden og den påsatte elastik vil falde af efter få døgn. Denne behandling er skånsom og gør ikke ondt men kan i op til et døgn medføre let ubehag. Ofte må behandlingen gentages efter ca 6-8 uger. Elastikbehandlingen foregår gennem en lille plastikkikkert (anoskop), som indføres i endetarmsåbningen.
Ydre hæmoroider og marisker må fjernes kirurgisk i lokalbedøvelse. Hæmoroiden eller marisken fyldes med lokalbedøvelse og skæres bort. Anlæggelse af lokalbedøvelse gør ondt et kort øjeblik, men selve operationen er smertefri. Sårene lukkes ikke så det kan bløde de første dage. Det er vigtigt at undgå forstoppelse, hvorfor der kan anvendes et laksans, f.eks. mikstur Laktulose eller Magnesia tabletter, den første uge. Mod smerter kan tages f.eks. tablet Panodil 1 g 3-4 gange dagligt. Hvis De ønsker stærkere smertestillende medicin, kan De få recept på dette.
Efter operationen skal De holde Dem i ro det første døgn og helst sidde et par timer (herved bliver der trykket på operationssåret og risikoen for blødning minskes hermed). Efter toiletbesøg kan De holde Dem ren med håndbrusning eller vådservietter.
Som regel er det kun nødvendigt at være sygemeldt 1-2 dage. De bør dog ikke dyrke sport og motion i 1 uges tid og ej heller løfte tungt.
Inden operation af ydre hæmoroider eller marisker, kan De med fordel anvende Emla eller Tapin creme hjemmefra. Cremen lindrer, når De skal have lokalbedøvelsen. På apoteket køber De en lille tube Emla eller Tapin creme. 3, 2 og 1 time forud for indgrebet skal De smøre med cremen i området, hvor indgrebet skal foretages (De skal ikke sætte plaster på).
Komplikationer:
Smerter i operationssåret er uundgåeligt, men aftager gradvist. Mindre blødning, specielt efter toiletbesøg, er ligeledes uundgåeligt, men skulle der opstå større blødning, hvilket er meget sjældent, bør De kontakte klinikken, kontakte akuttelefonen 1813 eller uden for Region Hovedstaden kontakte vagtlægeordning.
Bemærk:
De må tage Deres medicin som De plejer.
Dog hvis De får blodfortyndende medicin og det ved tidsbestillingen ikke er aftalt, hvorledes De skal pausere og om De skal pausere, bedes De venligst i god tid kontakte klinikken og aftale nærmere. Hvis De spiser fiskeolie/-kapsler, skal De holde 1 uges pause inden undersøgelsen.
Analfissur/rift i endetarmsåbningen:
Behandling af analfissur med Dilthiazem:
En analfissur er en lille smertefuld rift(sår) i endetarmsåbningen. Grunden til at den kan have svært ved at hele, kan være, at lukkemusklen i endetarmen som et svar på smerte trækker sig kraftigt sammen og dermed afklemmer noget af blodforsyningen. Dilthiazem virker afslappende på lukkemusklen og virker dermed både helende og smertelindrene.
Behandling:
Man smører salven/gelen på 2-3 gange om dagen i 4-8 uger. Salven/gelen påføres i en mængde svarende til en ært med en finger ind i endetarmsåbningen.
Bivirkninger:
Dilthiazem kan hos enkelte give hovedpine og/eller svimmelhed pga. blodtryksfald. Det plejer at aftage efter nogle dages brug. Du kan evt. lægge dig i ca. 10 minutter til det er aftaget.